Třídění SB:
TADÝÝS

HLÁSNI mi plsky TADÝÝÝÝSKÝÝÝÝÝ. Je to první kolo SOND a jsem tam jako Ivetulina

Brusinkovo-jahodová drobenka

3. července 2010 v 17:11 | Ivetulina |  Letní barevné vaření
Potřebuješ (na 4 porce):

200g brusinek (čerstvých nebo zmražených, lze také použít červený rybíz)
150g cukru
50g studeného margarínu
100g mouky
1 čajová lžička skořice
250g jahod

Jak na to:

1. Čerstvé brusinky přeber, omyj a nech okopat. Svař 100g cukru se 100ml vody. Přidej brusinky a vař je na míném plameni asi 8 minut. Sundej hrnec z plotny a nech směs vystydnout.
2. Margarín a zbylí cukr vyšlehej ručním mixérem do pěny. Potom přimíchávej mouku a skořici, dokud se těsto nebude drobit.
3. Omyj jahody, zbav je stopek a nakrájej je na kousky. Přidej je do hrnce k brusinkám a vše promíchej. Ovocnou směs vsyp do ohnivzdorných forem, posyp ji drobenkou a peč v předehřáté troubě 20-25 minut při 175°C. Servíruj ještě horké.

Tip:

K tomuto dezertu se výborně hodí vanilková zmrzlina!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama